You are here

Alle pensioenbrieven uit mypension.be nu ook in de eBox

10 maart 2020

Vanaf 10 maart vinden burgers al hun pensioenbriefwisseling van mypension.be terug in de eBox, de digitale brievenbus van de overheid. De eBox bevatte al berichten over het aanvullend pensioen vanuit Sigedis, maar het RSVZ en de Federale Pensioendienst publiceren er nu dus ook alle pensioendocumenten.

Wat zijn de voordelen?

Burgers ontvangen hun pensioenbrieven nu op dezelfde plaats als brieven van andere overheidsinstellingen. Zo krijgen ze één online archief van al hun overheidsdocumenten.
Dit verhoogt het gebruiksgemak en maakt de info nog toegankelijker.

Wat betekent dit voor klanten van het RSVZ?

  • Klanten die zich via mail registreerden op mypension.be en de eBox, krijgen op beide platforms een notificatiebericht.
  • Klanten die hun e-mailadres enkel registreerden op de eBox, maar niet op mypension.be, krijgen enkel een notificatiemail van de eBox maar niet op mypension.be.
  • In alle gevallen ontvangen onze klanten nog steeds hun briefwisseling op papier. Klanten van de FPD ontvangen briefwisseling enkel op papier als hun e-mailadres niet geregistreerd werd op mypension.be.
  • De meeste documenten op de eBox zijn slechts beperkt beschikbaar. Dit geldt niet voor de pensioenberichten. Die zullen onbeperkt beschikbaar zijn.

Meer info over de eBox?

De eBox burger is de digitale postbus voor overheidsdocumenten. Verschillende openbare instellingen, waaronder nu dus ook de het RSVZ en de Federale Pensioendienst, maken er hun documenten beschikbaar voor de burger.


> Bekijk alle informatie over de eBox